اهمیت سرعت سایت در چیست؟ چرا زمان پاسخ سرور مهم است؟
یکی از اهداف اصلی هر وبمستری برای رشد سایتش باید سرعت سایت باشد.اگر روی سایتی سرمایه گذاری کنید اما به سرعت سایت اهمیت ندید کاربران آن را رها می کنند و به سراغ سایت بعدی میروند. وقتی فردی وارد سایت شما می شود، در دو ثانیه اول مشخص می شود که در سایت شما می ماند یا به سراغ سایت رقیبتان می رود. بنابر این زمان پاسخگویی سرور و سرعت سایت فاکتور مهمی است.
در این مطلب با یادگیری 7 نکته سرعت بارگیری سایتتان را افزایش دهید.
زمان پاسخگویی سرور چیست؟
زمان بین درخواست کاربر و پاسخگویی سرور به آن درخواست، زمان پاسخگویی سرور است که واحد آن TTFB یا (Time to First Byte) که به معنای *زمان تا اولین بایت* است می باشد.
چرا زمان پاسخگویی سرور اهمیت دارد؟
یک وب سایت کند می تواند برای کسب و کارتان مضر باشد، چون زمان بارگذاری سایت به طور قابل توجهی بر تجربه کاربر تاثیر می گذارد.
تحقیقات نشان می دهد که بیش از 40% از کاربران وب اگر پاسخ سایت بیش از 3 ثانیه طول بکشد آن را ترک می کنند. همچنین هر چه زمان بارگیری سایت بیشتر باشد، در صفحه نتایج جستجو (SERP) رتبه بدتری کسب می کند.
زمان پاسخگویی بر دو چیز تاثیر می گذارد:
1- تجربه کاربر (UX)
2- بهینه سازی موتور جستجو (SEO)
بهبود سئو سایت و تجربه کاربر، استراتژی های اساسی در بازاریابی دیجیتال اند.
این یک دلیل خوب است که شما سرعت سرور را بررسی کنید و چگونگی بهبود آن را یاد بگیرید.
بارگذاری سایت بر تجربه کاربری تاثیر می گذارد
شهرت برند به تجربه کاربر که وارد وب سایت می شود بستگی دارد.
با بارگذاری آهسته ، صبر بازدیدکنندگان تمام می شود و وارد سایت رقیبتان می شود. پس با یک پاسخ ضعیف ممکن است کاربر را برای همیشه از سایتتان فراری دهید. یک وب سایت سریع سنگ بنای رضایت بخش کاربر است. با این حال باید زمان پاسخگویی سایت به حداقل ممکن برسد.
سرعت وب سایت و سئو
گوگل اعلام کرده سرعت بارگذاری یک صفحه عاملی مهم برای رتبه بندی در 2019 است. این شرکت حتی PageSpeed Insights را ابزاری برای ارتقا سرعت وب سایت ایجاد کرده است.
هر چه سرعت TTFB بیشتر باشد، رتبه ی سایت در گوگل بالاتر می رود.
زمان پاسخگویی سرور باید چگونه باشد؟
گوگل توصیه می کند که زمان پاسخگویی سرور باید کمتر از 200 میلی ثانیه باشد. اگر زمان پاسخگویی سرور 100 میلی ثانیه باشد، حد ایده آل است. و همه چیز در 500 میلی ثانیه اول مشخص می شود. مهم این است که این زمان برای همه کاربران سازگار باشد و بسته به موقعیت جغرافیایی تباید متفاوت باشد.
طیقه بندی وب سایت ها بر اساس زمان پاسخگویی سایت
- سریع (90-100)
- متوسط (50-89)
- کند (0-49)
طبق آمار گوگل، نیمی از سایت ها و فقط 10% سریع هستند.یعنی 40% وب سایت ها به طور متوسط رتبه بندی می شوند و فضای زیادی را برای بهبود می گذارند.
نحوه بهبود زمان پاسخگویی سرور
در اینجا 7 روش آسان برای کاهش زمان پاسخگویی سرور به شما ارائه شده است.
از یک میزبان وب مطمئن و سریع استفاده کنید
در ابتدا مطمئن شوید ارائه دهنده هاستینگ شما پاسخگوی نیاز مشتریان آنلاین شما است.
داشتن یک سرور که در سرعت پاسخگویی اش نوسان نداشته باشد ضروری است. با داشتن چنین سروری زمان پاسخگویی سایت به کمترین مقدار ممکن می رسد. برای رسیدن به این هدف ، سرمایه گذاری در یک سرور با کارایی بالا ضروری است.
میزبانی وب رایگان با حداقل پشتیبانی یا بدون پشتیبانیو منابع مشترک، همگی باعث کندی وب سایت می شوند.
شما میتوانید از میزبانی وب هاست کده استفاده کنید، برای ما سرعت سرور ها در اولویت است. زمان پاسخ سرور در سرویس های ما بسیار عالی است.
از CDN استفاده کنید
شبکه تحویل محتوا (CDN) چارچوبی از شبکه های توزیع شده از سرور های پراکسی و مراکز داده های آنهاست. این شبکه ها از لحاظ جغرافیایی پخش شده اند تا هرچه سریع تر بتوانند محتوا را در اختیار کاربران قرار دهند.
مخاطبان جهانی به ارائه دهنده ای نیاز دارند که دارایی های خود را در گره های مختلف در سراسر جهان توزیع کند. این تضمین می کند که همه بازدیدکنندگان صفحه وب از زمان پاسخ سریع برخوردار باشند.
سرور میزبانی به دور از مخاطب، باعث کندی صفحه می شود.
برای جلوگیری از چنین مسائلی، قبل از تصمیم گیری در مورد ارائه دهنده هاستینگ، باید مخاطب خود را بشناسید. این به شما کمک می کند تا یک مرکز داده را انتخاب کنید که نیاز مخاطب را بهتر برطرف کند. با حداقل رساندن فاصله بین سرور های میزبانی و بازدیدکنندگان، می توانید مشکلات تاخیر را برطرف کنید.
بهینه سازی پایگاه داده (دیتابیس)
سرعت پاسخگویی سرور به بهنیه سازی دیتابیس بستگی دارد. با راه اندازی یک وب سایت، پایگاه داده به سرعت نمایش داده می شود. با گذشت زمان پایگاه داده اطلاعات را جمع می کند. این گردآوری منجر به ذخیره انبوهی از داده ها می شود.
روش هایی برای سرعت بخشیدن به وب سایت شما وجود دارد. اگر از وردپرس (WordPress) استفاده می کنید، اولین قدم شناسایی داده های کند وب سایتتان با یک جستجو است. پس از یافتن موارد کند روی بهینه سازی آنها کار کنید. با استفاده از اندیکس ها یا تبدیل گروه ها به بخش های کوچک تر و تغییر موضوعات، می توانید وب سایت را بهینه سازی کنید.
وردپرس را سبک نگه دارید
وردپرس به شما امکان می دهد وب سایت های زیبایی را بی راحتی ایجاد کنید. وردپرس تم های جذاب و افزونه های بیشماری برای شخصی داری دارد. با این حال نباید بیش از حد از این تم ها استفاده کنید، چون باعث کندی وب سایت می شود.
اگر از یک الگوی WP استفاده می کنید، سعی کنید به موارد ساده و سبک وزن استفاده کنید و از افزونه ها بیش از حد استفاده نکنید.
از یک ابزار نظارت بر صفحه وب استفاده کنید و بررسی کنید که کدام افزونه ها باعث کندی صفحه وب می شوند. پلاگین های بدون استفاده را حذف کنید و آنهایی که از منابعی مانند CPU استفاده می کنند را غیرفعال کنید.
نظارت بر استفاده از PHP
هر چه از پردازشگر بیشتری برای ارائه یک صفحه وب استفاده کنید، صفحه کند تر خواهد بود. اگر اسکریپت PHP را اجرا می کنید، اطمینان حاصل کنید از منابع حیاتی برای انجام کار های غیر ضروری استفاده نمی کند.
از به روز بودن PHP اطمینان حاصل کنید. بسیاری از شرکت های میزبان به طور خودکار به روز رسانی های PHP را انجام می دهند. وب سایتی که هنوز با PHP 5 در حال اجراست نسبت به سایتی که با PHP 7 در حال اجراست سرعت کمتری دارد.
با استفاده از افزونه PHP Compatibility Checker می توانید نسخه ی PHP را چک کنید.
حافظه پنهان (کش) را پیکربندی کنید
حافظه پنهان صفحه وب را سریع به بازدید کننده تحویل می دهد. بدون حافظه پنهان با هر بار بارگیری صفحه وب مرورگر دوباره از سرور داده ها را درخواست می کند.
افزونه های وردپرس وجود دارند که می توانند فایل ها را به صورت محلی در رایانه کاربر ذخیره کنند. سپس این پرونده ها در بازدید های بعدی مورد استفاده قرار می گیرند. این عمل حافظه پنهان نامیده می شود. حافظه پنهان سرعت را بهبود می بخشد و UX بهتری را تضمین می کند.
اسکریپت ها را کوچک کنید
با کوچک سازی اسکریپت ها در واقع کد ها کوچک می شوند. شما با حذف متغیر های زائد و طولانی، کاراکتر های ناخواسته را به حداقل می رسانید.
پرونده های خارجی، جاوا اسکریپت و CSS یک صفحه وب را تشکیل می دهند و بر سرعت ارائه آن نیز تاثیر می گذارند. مین کردن و فشرده سازی اسکریپت ها یک راه حل محبوب در هنگام برخورد با است.
فایل های جاوا اسکریپت و CSS را بر اساس اندازه و اهمیت آنها به صورت خارجی و داخلی توزیع کنید. با قرار دادن پرونده های ریز در داخل، به عنوان بخشی از پرونده HTML ، زمان را بهبود می بخشید. در نهایت با نگه داشتن خارجی ها پرونده های مبهم را در حافظه پنهان آسان تر کنید.
یکی از مهم ترین معیار های عملکرد وب سایت، سرعت آن است، پیشنهادات ذکر شده در این مقاله را اجرا کنید و سرعت سرور خود را به راحتی بهبود بخشید.
منبع: phoenixnap
reza
خیلی عالی ممنون
Ali
خیلی عالی ممنون